Четвер, 25.04.2024, 14:06Вітаю Вас Гість | RSS
Бобровицький З3СО І-ІІІ ступенів №2
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2021 » Лютий » 25 » 150 років від дня народження Лесі Українки
19:12
150 років від дня народження Лесі Українки

Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

Педагог-організатор Полякова Л.П. провела урок-подорож "Життя і творчість  Лесі Українки". Десятикласники  поглибили знання про життя і творчість відомої  поетеси. Підсумком уроку-подорожі став відеоролик - декламування першого  вірша "Надія", написаного у 1880 року у м. Луцьку.

Учні 2-го класу, вшановуючи пам'ять Лесі Українки, провели конкурс малюнків за творами поетеси "На зеленому горбочку..."

Відзначаючи 150 років з Дня народження Лесі Українки, у 5,6,7 класах учителем української мови та літератури  Кругловою Т.М. було проведено інформування "Леся Українка - письменниця, що стала символом України", а також учні цих класів переглянули тематичну відеопрезентацію.

До 150 річчя від Дня народження Лесі Українки

 

У 6 класі відбувся творчий конкурс віршів поетеси, пізнавальна вікторина та бліц-кросворд на тему "Та, що обернулася в легенду".

З метою ознайомлення з цією визначною датою здобувачі освіти 9 класу переглянули документальний фільм "Леся Українка", на основі якого провели усний журнал "Струни творчого шляху Лесі Українки", також переглянули віртуальну виставку-презентацію "Ні! Я жива! Я буду вічно жити!".

 

Здобувачі освіти 10 класу прослухали літературно-мистецький відеолекторій, метою якого було передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного. Захід дав змогу поглибити знання про життєвий і творчий шлях волинської перлини – Лесі Українки.

 

У  8 класі здобувачі освіти переглянули та обговорили презентації на тему "Через любов у безсмертя..."; написали есе на тему "Як я розумію слова Лесі Українки:  " Я в серці маю те, що не вмирає! ".
Здобувачі освіти 3-Б класу переглянули «Документальне відео про Лесю Українку», та читали твори Лесі Українки.
У 1 класі класовод провела бесіду "Леся Українка - душа українського народу". Діти переглянули і обговорили казку "Біда навчить".
Бібліотекар закладу оформила тематичну книжкову виставку "Дочка Прометея". Із літератури читачі мали змогу пригадати життєвий та творчий шлях відомої поетеси, ознайомитися з новими відомостями про неї.

Переглядів: 245 | Додав: rozag | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту

Педагогічна преса